ŞANLIURFA / BOZOVA - Arıkök İmam Hatip Ortaokulu

Mrt

7 ve 8 sınıflarda akademik başarıyı ve  motivasyonu arttırma amacıyla Gölbaşı İlkokulundan Psikolojik Danışma ve Rehber Öğretmeni Fatih DOĞAN okulumuzda 21.03.2024 tarihinde etkinlik gerçekleştirmiştir.Psikolojik Danışma ve Rehber Öğretmeni Fatih DOĞAN'a teşekkür ederiz.

Mrt

Arıkök İlkokulu ve İmam Hatip Ortaokulu olarak Koordinatörlüğünü İngilizce Öğretmenimiz Aleyna YEŞİLARAZ'ın üstlendiği ''Türkü Yarışması'' düzenlenmiştir.

Birbirinden yetenekli öğrencilerimizin kıyasıya mücadele ettiği programda ders öğretmenlerinden oluşan jurinin verdiği puanların toplanması sonucu 1. öğrencimiz Mehmet Ekinci,  2. Zilan KARATAŞ ve 3. Zozan AKGÜN olmuştur. Dereceye giren öğrencilere  Okul Müdürü Murat Akgün tarafından madalya ve hediyeleri verilip  başarılarından dolayı tebrik edilmiştir.

Mrt

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında atasözleri ve deyimleri drama etkinliği ile eğlenceli hale getirip öğrenmeyi kolaylaştırma etkinliği

Şbt

8/A sınıfı öğrencilerimizle birlikte  Sadaka-i cariye konusunu pekiştirmek ve öğrencilerimizde Çevre bilinci oluşturmak amacıyla  gerçekleştirdiğimiz zeytin fidanı dikme etkinliğimiz.

Şbt

Mevlidi Nebi Haftası münasebetiyle öğrencilerimizde Peygamber sevgisi ve manevi duyguları yaşatmak için düzenlemiş olduğumuz Mevlidi Nebi Haftası Programı ve İlahi yarışması. PEYGAMBERİMİZ İÇİN BİR İLAHİDE SEN SÖYLE slagonu ile öğrecilerimizin peygamber sevgilerini musiki ile ifade etmelerini sağlayarak Peygamberimiz Muhammed Mustafa (s.a.v) 'ın doğumunu neşeyle kutlamaya çalıştık.

Şbt

LGS ve okul başarısını arttırmak ve öğrencilerin soru çözme becerilerini geliştirmek amacıyla hafta boyunca öğrencilerin çözemediği sorularda yardımcı olmak.

Nis

2021-2022 Eğitim Öğretimin yılının ilk aylarından itibaren düzenli olarak her hafta uygulanan haftanın öğrencileri programında Türkçe Öğretmenimiz Fatma BABACAN ve Okul Müdürümüz Murat AKGÜN eşliğinde ,4 kez haftanın yıldızı seçilen öğrencilerimiz ile birlikte Şanlıurfa gezisi düzenledik. Bu gezide ; Şanlıurfa'nın doğal ve tarihi güzelliklerini daha yakından görmek, yaparak yaşayarak öğrenmek ve öğrencilerimizi sosyal alanda etkin kılmak amaçlanmıştır. Bunun yanı sıra ilimizin önde gelen liselerine ziyaretler gerçekleştirip akademik alanda güdülenmeleri amaçlanmıştır.

Mrt

Arıkök İmam Hatip Ortaokulunda düzenlenen, Koordinatörlüğünü Okul Öncesi öğretmenlerimiz Merve Yıldırım, Dilek Kaçar Aksoy ve Fen Bilgisi Öğretmenimiz Zehra Çelik'in üstlendiği ''Türkü Yarışması'' adlı programımızda her sınıftan öğrenciler sınıflarını temsil ettiler.

Birbirinden yetenekli öğrencilerimizin kıyasıya mücadele ettiği programda ders öğretmenlerinden oluşan jurinin verdiği puanların toplanması sonucu 1. öğrencimiz Mehmet Ekinci,  2. Türkan Akgün ve 3. Ramazan Kara olmuştur. Dereceye giren öğrencilere  Okul Müdürü Murat Akgün tarafından madalya , kıyafet ve kitap hediye edilmiş ve başarılarından dolayı tebrik edilmiştir.

Yarışmaya katılan öğrencilerimiz ; 5/A sınıfından Türkan Akgün, Mehmet Ekinci, 6/A sınıfından Asmin Arslan, Şerif Aksoy, 7/A sınıfından Zeynep Aydoğan, 8/A sınıfından Ramazan Kara, Ayşe Ekinci 8/B sınıfından Nalin İbrahim ve Ebrar Aksoy.

Mrt

1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle Afet ve Acil Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Türkiye'deki tüm okullarda 4 Mart Cuma günü saat 11.30'da "Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı" yapıldı. Okulumuz Arıkök İmam Hatip Ortaokulu ve Arıkök İlkokulu ile birlikte tatbikatımızı gerçekleştirdik.

Ock

Öğrenclerimize sınav deneyimi kazandırmak, öğrencilerimizin öğrenme eksiklerini tespit etmek ve bunları giderebilmek amacıyla deneme sınavları yapmaya devam ediyoruz. Pandemi dönemi kuralları çerçevesinde 3-4-5-6-7 ve 8. sınıf seviyelerinde yapılan deneme sınavları öğrencilerimizin sınav heyecanlarını yenmelerine de yardımcı oluyor. Özellikle 8. sınıflarda öğretmenlerimizin fedakarlıklarıyla öğrencilerimiz daha motive bir şekilde sene sonu girecekleri LGS sınavına hazır olmaları sağlanıyor. Öğrenci velileri okulumuza öğrencileri ile ilgili bilgi almak istediklerinde sınav istatistiklerine ulaşabiliyorlar.

Gerek soru çözümleri gerek sınav değerlendirmeleri ile öğrencilerin her zaman yanında olan öğretmenlerimize teşekkürler ediyoruz.

Ock

Okulumuz Arıkök İlkokulu ve İmam Hatip Ortaokulu olarak okul koridorlarına  ve kütüphanesine satranç takımları yerleştirerek öğrencilerin teneffüslerde ve çıkışlarda sosyalleşmesine olanak sağladık.